Vilken är den bästa PT-utbildningen? Det är en fråga som många som funderar på att skaffa en utbildning till Personlig Tränare ställer sig. Det är förståeligt att man vill välja den bästa PT-utbildningen på marknaden för att få de bästa möjliga förutsättningarna att kunna få jobb i framtiden.

Den bästa PT-utbildningen

Det finns idag ett flertal utbildningar att välja mellan för den som vill göra sin passion till ett yrke. Att välja rätt utbildning är inte enkelt. Det finns stora skillnader mellan de olika akademierna vad gäller pris, kvalitet, licenciering mm. Det klokaste man kan göra är att skaffa sig så mycket information som möjligt och jämföra de olika akademierna och deras utbud med varandra innan man gör ett val.

Vi har förstås vår egen uppfattning om vilken akademi som erbjuder den bästa PT-utbildningen. En akademi som utmärker sig från mängden av aktörer är IPTA – International Personal Training Academy. Här redogör vi för fyra viktiga faktorer som bidrar till att göra IPTA unikt och varför det borde vara det naturliga förstahandsvalet för alla som vill ha en seriös utbildning av god kvalitet.

Efter att du läst igenom listan kan du bilda dig en egen uppfattning och bestämma dig för vilken utbildning som är den bästa PT-utbildningen, eller den mest passande utbildningen för just dig.

4 viktiga faktorer

1. Unik studiemiljö 

IPTA finns i Marbella, ett av Europas populäraste turistmål med sol, vita sandstränder stränder och ett livligt nöjesliv. Marbella är den ideala platsen för dina studier. Här kan du läsa mer om Marbella.

2. Internationellt erkänd utbildning 

Utbildningen hos IPTA håller en hög standard. Akademin har blivit godkänd av Europeactive, före detta European Health and Fitness Association (EHFA), som kvalitetssäkrar alla PT- och instruktösutbildningar inom EU. Hos IPTA får du därmed en internationellt gångbar licens och kommer automatiskt med i European Register of Exersice Professionals (EREPS).

3. De bästa lärarna 


IPTA har branschens bästa och mest meriterade lärare. De är alla högutbildade och med spetskompetens inom sina respektive områden. De har dessutom en lång erfarenhet av undervisning och har varit lärare på allt ifrån PT-utbildningar och tränarutbildningar till universitetsutbildningar inom träning & hälsa. Alla har också själva arbetat som Personliga Tränare. Här kan du läsa mer om IPTA:s lärarteam

4. Fantastiska träningsmöjligheter 


Marbella är ett riktigt paradis för alla träningsintresserade och en given destination för många motionärer och elitidrottare. Många av Europas bästa elitidrottare och lag håller sina träningsläger i Marbella. Det är den ideala platsen för att genomföra en PT-utbildning. Här kan du se en film från IPTA:s Personlig Tränare (PT) utbildning.

Efter att du nu läst igenom listan kan du bilda dig en egen uppfattning och bestämma dig för vilken utbildning som är den bästa PT-utbildningen, eller den mest passande utbildningen för just dig.