Den europeiska gymbranschen fortsätter att växa så det knakar! Under förra året ökade antalet gymmedlemmar med 3,8 % till 65 miljoner enligt en färsk rapport. Det gör gymträning till Europas främsta idrottsaktivitet.

I rapporten tittade man bland annat på hur stor andel av befolkningen som har ett gymmedlemskap. Sverige och Norge toppar ligan över de länder där flest tränar på gym (i procentuell andel av befolkningen). Danmark kommer på en andra plats följt av Holland, Finland och Storbritannien (se tabell nedan).

Det land där flest människor har ett gymmedlemskap är Tyskland. Storbritannien kommer på en andra plats följt av Frankrike, Italien och Spanien.

En ljus framtid för branschen

Enligt experterna bakom rapporten kommer den Europeiska gymbranschen att fortsätta att en växa under de kommande åren. De spår en ökning med 15 miljoner medlemmar till 2025. En trend som glädjer oss på IPTA oerhört mycket eftersom det betyder att efterfrågan på personliga tränare kommer att öka under de kommande åren. De elever som nu väljer att utbilda sig till Personlig Tränare hos IPTA gör därmed en god investering och kommer att ha goda möjligheter att få jobb efter sin PT-utbildning.

Källa: European Health & Fitness Market Report 2020. EuropeActive & Deloitte