frågor & svar

f.a.q.

English

English

Covid-19

 

vilka intyg krävs vid resa till spanien?

Vid inresa till Spanien behöver du visa upp ett certifikat (på engelska, spanska, franska eller tyska) som intygar något av följande:

  • bevis på komplett vaccination mot covid-19 senast 14 dagar före inresa
  • ett negativt testresultat i NAAT-test (t.ex PCR) (max 72 h gammalt vid inresa) eller av EU godkänt antigentest (max 48 h gammalt vid inresa).
  • ett intyg på genomgången covid-19 infektion max 180 dagar gammalt

Samtliga Spanienresenärer måste även fylla i en hälsodeklaration tidigast 48 h innan ankomst till Spanien. När deklarationen är ifylld genereras en QR kod som du kan behöva visa upp vid incheckning samt ankomst till Spanien. För mer information kring hälsodeklarationen och testkraven se här.

Se aktuell information från svenska ambassaden i Spanien här.

 

Vad händer om jag inte kan ta mig till Spanien?

Om vi skulle bli tvungna att ställa in en utbildning (pga en reseavrådan från UD eller nya reserestriktioner) så återbetalas bokningsavgiften och utbildnings-avgiften.

Kan jag avboka min utbildning och få tillbaka pengarna ?

Om svenska UD ändrar sina aktuella rekommendationer och avråder från resor till Spanien, eller om nya reserestriktioner införs av Spanska myndigheter så får du tillbaka dina pengar (bokningsavgiften och utbildningsavgiften). Om du vill avboka av andra orsaker gäller våra vanliga villkor & regler.

Frågor kring CSN

 

Ger studier på IPTA rätt till CSN-stöd?

PT-utbildningen hos IPTA är CSN berättigad. Det betyder att du kan få studiemedel (bidrag + lån) och stöd till merkostnader så som utbildningsavgiften, resan, boendet och försäkringar.

Hur mycket pengar kan jag få från CSN?

Under 2021 kan du få 3327 kronor per studievecka (studierna räknas som heltid ,100 %). Dessutom kan du ansöka om merkostnadslån för att täcka undervisningsavgiften, resor och försäkringar. Exakt hur mycket du kan få ser du här ››

Hur ansöker jag om CSN-stöd?

Börja med att anmäla dig till en utbildning via IPTAs hemsida. En anmälningsavgift tillkommer vid anmälan .Betalningen kan göras via PayPal eller banköverföring.

När din anmälningsavgift mottagits får du en bekräftelse via e-post som visar att du är antagen till utbildningen. Samtidigt får du de dokument du behöver bifoga i din ansökan till CSN.

Ansökan om studiestöd görs online via CSNs hemsida.

Kan man bli nekad CSN-stöd?

CSN gör alltid en enskild bedömning av varje sökande. Har du oavklarade studiepoäng, skulder eller hög inkomst kan det påverka beslutet För att vara på den säkra sidan kan du ringa CSN innan du anmäler dig och fråga ifall du är har rätt till studiemedel. Du hittar också information om vilkoren för studiemedel på CSNs hemsida ››

Vad händer om jag blir nekad CSN?

Om svaret från CSN av någon anledning skulle vara negativt får du tillbaka din anmälningsavgift.

ARBETSMARKNAD FÖR PERSONLIGA TRÄNARE

 

Hur ser arbetsmarknaden för Personliga Tränare ut i Sverige?

Efterfrågan på Personliga Träning i Sverige har ökat enormt under de senaste 15 åren och utvecklingen verkar hålla i sig. De stora gymkedjorna söker ständigt nya duktiga Personliga Träning. Samtidigt arbetar allt fler Personliga Tränare som egenföretagare och är frilansare på olika träningsanläggningar eller ute på företag. Många driver också mindre ”PT-studios”, en trend som även växer utomlands.

Hur ser arbetsmarknaden för Personliga Tränare ut internationellt?

Enligt U.S. Bureau of Labour Statistics kommer arbetsmarknaden för Personliga Tränare i USA att växa stort mellan 2014 to 2024. Också i Storbritannien förutspås an stadig ökning fram till 2020.

Efterfrågan på Personliga Tränare (och speciellt kvinnliga) är stor i länder som Förenade Arabemiraten (Abu Dabi, Dubai), Qatar, Saudiarabien. Många svenska Personliga Tränare arbetar redan där.

PT-UTBILDNINGEN HOS IPTA

 

Hur är kvaliteten på PT-utbildningen hos IPTA i jämförelse med andra skolor/akademier?

Utbildningen hos IPTA håller en hög standard och akademin har blivit internationellt ackrediterad och godkänd av Europeactive (f.d. European Health and Fitness Association, EHFA) som är en av världens ledande ackrediteringsorganisationer inom träning.

IPTA har också ett fantastiskt team med några av branschens bästa lärare. Alla lärare hos IPTA är högutbildade akademiker, med spetskompetens inom träning & hälsa. Alla har dessutom en lång erfarenhet av undervisning och praktiskt arbete som personlig tränare/ fystränare.

Kan man gå utbildningen även om man inte har för avsikt att jobba som Personlig Tränare?

Det är många som går en utbildning till Personlig Tränare bara för sin egen skull. De kunskaper man får med sig har man ju stor nytta av i sin egen träning.

Man kan på så vis bli sin egen Personliga Tränare och träna smartare, få bättre resultat och förebygga skador. En PT- utbildning ger ovärderlig kunskap för alla som är träningsintresserade.

Vad gäller för avanmälan/ombokning eller om jag blir sjuk?

Svaren på det hittar du i våra villkor utbildningar.

EXAMINATION

 

Är den teoretiska examinationen svår?

Har man lyssnat på lektionerna och läst materialen så är inte examinationen svår. Men det går inte att klara sig genom att chansa. Det är mycket information som avhandlas under den lärarledda delen av utbildningen och man behöver verkligen ta sig tid till självstudier för att klara av examinationen.

Vi har höga krav på våra elever. Vi vill att de ska vara ”outstanding” och utmärka sig genom sin höga kompetens och professionalism vart de änbefinner sig.

Vad händer om jag inte klarar av den praktiska examinationen?

De elever som inte klarar av den praktiska examinationen får en ny chans senare.

Vad händer om jag inte klarar av den teoretiska examinationen?

De elever som inte klarar av den teoretiska examinationen kan göra ett nytt försök två veckor efter den ordinarie examinationen.

i.p.t.a.

Ta första steget mot ditt drömyrke

KONTAKTA OSS

2 + 4 =